Afspraak maken

U kunt rechtstreeks bij ons een afspraak maken indien u vermoedt dat u bij een fysiotherapeut met uw klacht terecht kunt. U hoeft niet eerst naar uw huisarts voor een verwijzing. De eerste behandeling doen wij dan een screening.

​Dit houdt in dat wij een kort onderzoek doen om te bepalen of uw klacht wel bij de fysiotherapie thuis hoort. Indien dit zo is, doen wij aansluitend een intake en onderzoek en bepalen wij samen met u een behandelplan. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Indien in de screening blijkt, dat uw klacht toch eerst door uw huisarts beoordeeld moet worden, sturen wij u alsnog naar hem of haar door.

U heeft een verwijzing van uw huisarts of specialist?

De eerste behandeling doen wij een intake en onderzoek. Aan de hand daarvan stellen we een fysiotherapeutische diagnose, bepalen we de doelstelling van de therapie, stellen we samen met u het behandelplan op en proberen we zo goed mogelijk een indicatie te geven van het tijdspad en de therapie. Dit duurt minimaal 30 minuten, maximaal 45 minuten.

Afspraken maken
Telefonisch iedere werkdag van 8.30 tot 17.30

De eerste behandeling

Wij verzoeken u de volgende dingen mee te nemen bij uw eerste behandeling:

  • uw verzekeringspasje
  • een legitimatiebewijs
  • de verwijzing (indien u verwezen bent door uw arts)
  • in het kader van milieu en energie vragen wij u een of twee handoeken mee te nemen

De eerste behandeling zal 45 minuten duren, alle (vervolg) behandelingen duren 30 minuten.

Annuleren van een behandeling

Mocht u niet in staat zijn om uw afspraak na te komen dan vragen wij u om uw behandeling minimaal 24 uur van te voren te annuleren, anders zijn wij genoodzaakt deze in rekening te brengen.

​Wat kost de behandeling?
Voor de actuele prijzen verwijzen wij naar de prijslijst in de wachtkamer.

Wijze van betaling

De behandelingen worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Met vrijwel alle zorgverzekeraars heeft de praktijk een overeenkomst.
Tarieven zijn hierin vastgelegd.

​Indien uw behandelingen niet voor vergoeding in aanmerking komen, krijgt u een nota van uw zorgverzekeraar of van de praktijk.
Wanneer wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar dan ontvangt u 1x per maand een rekening.

Wat wordt er vergoed?

Behandelingen worden in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent. Controleer altijd hoe u aanvullend verzekerd bent om onaangename verrassingen te voorkomen.

Vergoeding vanuit de basisverzekering vindt plaats bij:

  • kinderen tot 18 jaar, de eerste 9 behandelingen
  • chronische aandoeningen voorkomend op de “chronische lijst” opgesteld door de overheid; vanaf de 21 ste behandeling

​Kijk op de website van Zorgkiezer, daarin staat een overzicht van alle vergoedingen voor fysiotherapie 2020:
https://www.zorgkiezer.nl/vergoedingen/fysiotherapie

Klachtenregeling

Indien u klachten heeft over de behandeling dient u dit in eerste instantie te bespreken met uw eigen therapeut. Bent u onder behandeling bij Henriëtte, dan kunt u rechtsreeks met haar contact opnemen via 06-13132895. Ook voor administratieve zaken of klachten kunt u met haar contact opnemen. Bent u onder behandeling bij Anke en u heeft met haar gesproken over uw klacht, maar u wilt nog graag een gesprek met de praktijkhoudster, dan kunt u ook contact opnemen met Henriëtte.

​Elke zorgaanbieder is wettelijk verplicht deel te nemen aan een klachtenregeling. Zowel Anke als Henriëtte zijn aangesloten bij het KNGF, het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie, die hierin voorziet.

​Recht van inzage dossier
De patiënt heeft altijd het recht om zijn eigen dossier in te zien.

​Bescherming Persoonsgegevens
Uw fysiotherapeut heeft een geheimhoudingsplicht. Alleen een verslag aan de verwijzend arts bevat gegevens over uw behandeling, aan derden (bijv. Arbo-diensten, verzekeringsmaatschappijen) wordt geen mededeling gedaan zonder uw toestemming.

Onze openingstijden

Openingstijden kunnen variëren per seizoen.

Afspraken maken
Telefonisch iedere werkdag van 8.30 tot 17.30

Maandag
8:30 - 20:30
Dinsdag
8:30 - 18:00
Woensdag
8:30 - 18:00
Donderdag
8:30 - 18:00
Vrijdag
8:30 - 16:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Bereikbaarheid praktijk

Parkeermogelijkheden
Op het terrein van de praktijk zijn 3 parkeerplaatsen. In geval van drukte is het toegestaan uw auto geheel achter op het terrein te parkeren. U kunt ook altijd aan de Zandweg parkeren.

​Bereikbaarheid per openbaar vervoer
Bus 103 rijdt ongeveer eens in de 15 minuten tussen Spijkenisse en Rockanje. Bij halte “Heveringseweg” stapt u uit, u loopt de Zandweg in, het is ongeveer 10-15 minuten te voet tot de inrit van nummer 29.

Toegankelijkheid gehandicapten
De praktijk is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Neem contact met ons op!

Zandweg 29
3233 ER Oostvoorne

0181- 480727